Een moment, nu: Mo(nu)ment

Alle kunstenaars maken speciaal voor deze Arte Concordia beelden als monumenten die het tijdelijke markeren of tijdelijke handelingen die tot mo(nu)ment worden. Het werk staat in relatie tot het dagelijkse komen en gaan van passanten over de Avenue en incidentele gebeurtenissen in deze leefomgeving.

In de tentoonstelling kom je daarom werk tegen dat gaat over het ontdekken van de dagelijkse dingen in je omgeving (‘fietsen met rolf’, een niet-spectaculair event, weer of geen weer, met Rolf Engelen), over de grens tussen historie/politiek en fictie (Paul Cox; Jessica van Deursen), over de manier waarop een figuur ook een plek kan zijn (Robin Kolleman). Er is werk dat ter plekke ontstaat (Maurice Meewisse) en werk dat nieuwe tijdelijke ornamenten toevoegt (Tanja Smeets). Het werk van Josua Wechsler stelt vragen over hoe je de omgeving humaner kunt maken; het werk van Ellen Boersma markeert de ruimte door middel van een lijn.  Willem Besselink maakt de historische grenzen van Rotterdam zichtbaar, terwijl Albert Kliest de openbare ruimte verdeelt door middel van zijn strategisch geplaatste werk. Anna Bondt onderzoekt de grenzen tussen publiek en openbaar aan de hand van contact met bewoners en Juan Beladrich laat raadselachtige teksten achter in de publieke ruimte.

Alle kunstenaars maakten speciaal voor Arte Concordia een werk in oplage. Hiermee wordt een kleine tentoonstelling gemaakt in DOEN. Deze werken zijn te koop. De opbrengst vloeit terug naar de kunstenaars en Arte Concordia.

Naast de 13 beelden op de Avenue wapperen er zo’n 40, speciaal voor deze editie gemaakte, kunstenaarsvlaggen aan de panden op de Avenue.