Silent Sky op zondag 24. september!

Op zondag 24. september 2017 om 16:00 uur vond de participatieve performance Silent Sky #79 door Rob Sweere (en deelnemende bezoekers, passanten) plaats. Het weer was prachtig en de omstandigheden waren optimaal.


documentatie Rob Sweere

Een van de deelnemers omschreef de performance als volgt:
“Zo lagen 7 mensen in een kring op het middengedeelte van de Avenue Concordia een half uur in stilte. Silent Sky Project #79 van Rob Sweere. Hoe was dat? Anders dan wanneer je in bed het plafond bestudeert of aan het strand in de zon op je rug staat. Na afloop wisselden we ervaringen uit en die waren overeenkomstig én verschillend. Op een plek gaan liggen waar je dat normaal gesproken niet zou doen, was een aparte belevenis. Allen voelden op een manier de aanwezigheid van de anderen en het kringeffect. Een half uur lijkt lang, het ging juist heel snel voorbij. Je hoort de geluiden van langsrijdende auto’s, mensen en de kerkklokken. In de concentratie van het kijken of met de ogen dicht juist niet kijkend, leek dat voor de meesten ver weg. De blauwe lucht met sliertwolken, de zachte wind die al die blaadjes beweegt. Iemand was even echt in slaap gevallen. Een ander moest denken aan een omgekeerde wereld waar de grond boven is en de lucht onder. Iets van angst voor de enorme diepte en grootsheid van de lucht. De zwaarte van je lichaam en de aarde onder je.
Silent Sky Project is een kunstwerk in wording met vele edities over de hele wereld. Daar zitten idealistische gedachten achter: mensen verbinden op diverse plekken van de aarde, mensen iets laten beleven van de omgeving en de ander vanuit het horizontale vlak. Wij zijn onderdeel geworden van een gezamenlijk kunstwerk wat vervolgd wordt. Mooie ervaring!”

 


foto: Rob Sweere